SİVASSPOR - ESKİŞEHİRSPOR maç tahmini 18 eylül 2011

Haftanın en zorlu maçlarından biri Sivas'ta oynanacak. İlk hafta maçında Beşiktaş'ı deviren ve moral bulan Es-Es, eski teknik direktörü Rıza Çalımbay'ın çalıştırdığı Sivasspor karşısına çıkıyor. Eskişehir'de Batuhan'ın galibiyet golünü atması bir çok açıdan önemliydi. Hem gelen üç puan hem de Batuhan'ın yeniden futbola dönmesi Eskişehir için önemli şeylerdi.

Sivasspor ise Karabük deplasmanında beklemediği bir mağlubiyet aldı. Hazırlılk maçlarında iyi bir görüntü sergileyen Sivas'ın, kötü futbolu herkesi şaşırtmıştı. Yiğido taraftarının desteğiyle bu maçı kazanarak toparlanmak istiyor.

Üç ihtimale de açık gözüken karşılaşmanın iki takımın da hücum futbolu oynayacağını düşünerek 2.5 gol barajınının aşılmasını bekliyorum.

MERSIN IDMAN YURDU - BURSASPOR maç tahmini 18 eylül 2011

Süper Lig'de ilk haftada deplasmanda tek galibiyet alan takım olan Mersin İdmanyurdu, evindeki ilk maçta güçlü Bursaspor'u konuk ediyor. Mersin'de Erman Özgür ve Fatih Şen'in sakatlıkları bulunuyor. Nurullah Sağlam'ın takımında Mert Nobre ilk haftada attığı iki güzel gol ile Ankaragücü'nü yıkan isim olmuştu.

Kayserispor'u 3-0'lık sonuçla bozguna uğratan Bursaspor ise Mersin'i deplasmanda geçerek bu sezonki iddiasını iyice göstermenin peşinde. Yeşil-beyazlı takımda Batalla liderlik görevini tam olarak üstlenmiş olarak gözüküyor. Arjantinli oyuncu, takımı çok iyi yönlendiriyor. Yeni transferlerden N'Diaye ise ortaya koyduğu performansla Ertuğrul Sağlam'ın yüzünü güldürüyor.

Bu karşılaşmadan Bursaspor'un puan ya da puanlarla ayrılacağını düşünüyorum. Deneyim ağır basacaktır. Yüksek oran arayanlar Bursaspor galibiyetini deneyebilirler.

ATL. MADRID - SANTANDER maç tahmini 18 eylül 2011

Hafta içi UEFA Avrupa Ligi maçında sahasında Celtic'i ağırlayan ve maçı 2-0 kazanan Arda Turan'ın takımı Atletico Madrid lig maçında bu kez Racing Santander'i ağırlayacak.

Atletico Madrid, Celtic karşısında baştan sona üstün oynadığı maçta Falcao, Diego ve Arda gibi yeni transferlerinin üst düzey performansıyla rahat bir galibiyet aldı. Bu maçta Atletico Madrid adına birçok ilk yaşandı. Falcao ve Diego ilk gollerini atarken, atarken; temsilcimiz Arda Turan ilk asistini yaptı.

Madrid ekibinde bu üç ismin takıma çok çabuk uyum sağlaması işlerin yolunda gitmesini sağlayacaktır. Atletico Madrid, Celtic karşısındaki performansını lige taşıyarak son dönemlerde zorlandığı Racing Santander karşısında galibiyet istiyor. Santander'e karşı oynadıkları son 4 maçın 2'sini kaybedip, 2 kez de berabere kaldılar. Şimdi hedef bu seriyi sonlandırmak.

Racing Santander, ilk maçında Valencia karşısında 3-1 öndeyken sahadan 4-3'lük mağlubiyetle ayrıldı. Bu maçta kaçan 3 puan biraz olsun keyifleri bozdu. Sonrasında Levante ile sahalarında da golsüz berabere kaldılar. Şimdi form tutmaya başlayan bir ekip ile deplasmanda oynayacaklar ve işleri gerçekten zor. Falcao, Diego ve Arda üçlüsü Atletico Madrid'i yine galibiyete taşır. Sistem kuponlarında handikaplı Atletico Madrid denenebilir.

SCHALKE - B.MÜNİH maç tahmini 18 eylül 2011

Bundesliga'da kuşkusuz haftanın en önemli maçı. Sezon başı büyük bir bonservis bedeli ile Schalke'den B.Münih'e transfer olan kaleci Neuer için de eski takımına karşı forma giyecek olması nedeniyle ilginç bir mücadele bizi bekliyor.

Schalke hafta içi Avrupa Ligi mücadelesinde S.Bükreş ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı. Maçın hakimi Schalke'ydi ancak net pozisyon bulmakta zorlandılar.

Yıldızlar topluluğu B.Münih ise Şampiyonlar Ligi'nde Villarreal'i deplasmanda 2-0 mağlup etmesini bildi. Heynckes yönetiminde B.Münih'in artık savunma problemleri kalmadı. Neuer, Rafinha ve Boateng üçlüsünün hemen takıma adapte olması ile Bayern hem geride hem ileride çok başarılı bir performans göstermeye başladı.

Herkes gollü bir maç bekliyor ancak ben öyle düşünmüyorum. Öncelikle Bayern'in 7 maçtır gol yemeden kazandığını belirtmekte fayda var. Rangnick bunu bildiği için temkinli oynatacaktır takımını. Bayern'in sağlam savunması, Schalke'nin de kontrollü oynayacak olması ile ALT tercihi bende öne çıkıyor. Oran da çok cazip; 2.30! 1.30'dan yatıp üzülmek yerine, 2.30'u kovalamak bu maçta en mantıklı seçenektir.

Schalke: Fährmann - Höger, Höwedes, Matip, Fuchs - Papadopoulos, Holtby - Farfan, Raul, Draxler - Huntelaar

B.Münih: Neuer - Rafinha, Boateng, Badstuber, Lahm - Luiz Gustavo, Schweinsteiger - T. Müller, Kroos, Ribery - Gomez

MANCHESTER UTD - CHELSEA maç tahmini 18 eylül 2011

Haftanın maçında lider M.United sahasında Chelsea’yi konuk edecek. Lige inanılmaz başlayan ve 4 maçta 18 gol atarak herkese gol yağdıran United hafta içinde Şampiyonlar Liginde deplasmanda Benfica ile 1-1 berabere kaldı. Bu maçta değişik bir 11 ile sahaya çıktılar ve istediklerini aldılar. Ligde 8 golü olan ve üst üst 2 kez hat-trick yapan Rooney bu maçta da en büyük kozları olacak. sakatlıklar can sıkmaya devam etse de United kadrosun ayeni kattığı genç yeteneklerin performanslarıyla aynı performansı gösterebiliyor.

Chelsea ise ligde 3 galibiyet ve 1 beraberlik almasına rağmen maçlarını zar zor kazandı. Tabii yeni bir teknik direktör ve futbolcuların uyum sağlaması bunun nedeni. Hafta içinde Şampiyonlar Liginde evlerinde Leverkusen’i 2-0 yenerek moral buldular. Takımın kurgusunda önemli olan defansif orta sahaya Meirelles alındı ve daha ayağının tozuyla ilk 11’e yerleşti. Torres’in takım arkadaşlarıyla ilgili yaptığı açıklamalar biraz sıkıntı yarattı. Forvette Mata’nın gelmesi de eksik bölgeyi tamamladı.

Geçen sezon oynanan iki maçı da United kazanmıştı. Mourinho sonrasında Ferguson Chelsea’ye karşı büyük üstünlük kurdu. Bu maçta da United’ın kazanmasını ve üst olmasını bekliyorum.

FULHAM - MANCHESTER CITY maç tahmini 18 eylül 2011

Ligde oynadığı 4 maçta da galip gelemeyen Fulham ile oynadığı 4 maçın hepsini kazanan M.City karşılaşıyor. Fulham ligde oynadığı son maçta Blackburn ile 1-1 berabere kaldı ve hafta içinde de sahasında Twente ile aynı skorla puanları paylaştı. Yeni transfer Ruiz gol yollarında katkı sağlayabilir ama Zamora biraz formsuz. Fulham her maçı son ana kadar mücadele ederek oynamasıyla tanınıyor.

M.City ise hafta sonunda ligde Wigan’ı Aguero’nun 3 golüyle yendikten sonra Şampiyonlar Liginde sahasında Napoli ile 1-1 berabere kaldı. Hücumda sınırsız alternatifleri olan Mancini Tevez-Aguero-Dzeko üçlüsünü birlikte oynatmaya çalışıyor. Ama en büyük avantajları süper üç bücürü bulmaları. David Silva-Nasri ve Aguero çok iyi anlaşaıyorlar.

İki takım arasında Craven Cottage’de oynanan son 5 maçta da Fulham kazanamadı. City deplasmanda olmasına rağmen bence bir adım önde.

HANNOVER - B.DORTMUND maç tahmini 18 eylül 2011

İki ekip de hafta içi Avrupa kupalarında boy gösterdi. Hannover Avrupa Ligi'nde St.Liege ile evinde golsüz berabere kaldı. Oyunda daha çok pozisyon bulan takım Hannover'di ancak fileleri havalandırmayı başaramadılar.

Dortmund ise Şmapiyonlar Ligi ilk maçında evinde İngiliz temsilcisi Arsenal'i konuk etti. İlk yarıda kötü, ikinci yarıda ise çok iştahlı bir Dortmund vardı sahada. Son dakikalarda Perisic'in mükemmel golü ile sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldılar.

Dortmund'da genç yıldız Götze'nin bu maçta da forma giyemeyecek olması büyük sıkıntı. Geçen hafta Hertha bu kadroyu 2-1 mağlup etti. Haennover evinde iyi bir ekip. Sert bir maç olacak. Ben ilk yarı 0 bahsini cazip bulduğundan sizlere de önermek istiyorum. Oran 2.00!

Hannover: Zieler - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, Pander - Schmiedebach, Pinto - Stindl, Rausch - Schlaudraff, Ya Konan

RUBIN KAZAN - ZENIT maç tahmini 18 eylül 2011

Krasnodar deplasmanından 3-1'lik yenilgiyle dönen Rubin Kazan, zirveden uzaklaşmaya başladı. Cezalı durumdaki Nemov (os) görev alamayacak. Ligde 2-0 önde götürdüğü maçta Lokomotiv Moskova'ya 4-2 yenilen Zenit, hafta arası Avrupa'da da APOEL'e kaybetti. Lombaerts (d, 1 gol), Hubocan (d) ve Faizulin (os, 2 gol) cezalı. Zorlu maçtan 3 gol çıkmaz.

UDINESE - FIORENTINA maç tahmini 18 eylül 2011

Alexis Sanchez, Gökhan İnler, Zapata gibi kayıplara rağmen lige de iyi bir başlangıç yapan ve Lecce deplasmanından 2-0'lık galibiyetle dönen Francesco Guidolin'in Udinese'si, bu sene de ligin en heyecan verici takımlarından biri olacak gibi görünüyor. Şu ana kadar geçtiğimiz sezon hemen hemen hiç denemedikleri dörtlü defansla oldukça dengeli bir takım çıkaran Udinese, yine sezona iyi başlayan Fiorentina2yı konuk edecek. Fiorentina bu sene çok daha güçlü ve Jovetic'le hücumda da daha efektif bir takım. Ama Udinese hem daha dengeli, hem de ligin ilk haftaları itibarıyla daha takım. Udinese'nin kendi evinde daha avantajlı olan taraf olduğunu düşünüyorum. 1.90 oldukça iyi bir oran.

SIENA - JUVENTUS maç tahmini 18 eylül 2011

Lige yeni stadında harika bir Parma galibiyetiyle merhaba diyen Juventus, teknik direktör Antonio Conte'nin yeni traansferler Arturo Vidal, Eljero Elia, Luca Toni, Milos Krasic gibi önemli oyuncuları yedek bırakmasına rağmen Parma karşısında zorlanmadı. Bu sezon çok güçlü kadrosuyla Serie A'nın önemli favorilerinden biri haline gelen Juventus, ligin yeni ekiplerinden Siena karşısında da maçın favorisi. İlk maçından bir puan çıkaran Siena'nın kendi evinde Juventus'a diş geçirmesi çok kolay olmayacak. Juventus kazanır.

TWENTE - DEN HAAG maç tahmini 18 eylül 2011

Geçtiğimiz sene şampiyonluğu son maçta kaçıran Twente, bu sezona da iyi girdi. Üst üste farklı sonuçlarla aldığı galibiyetlerin ardından geçen hafta sürpriz bir şekilde Roda deplasmanından eli boş dönen kırmızı beyazlı takım, sahasındaki iki maçı da kazanırken bu maçları aynı zamanda handikaplı kazanmasını da bildi. Fakat Twente alt üst bahisleri açısından pek de güven vermiyor.

Den Haag ise dört puanla 14. sırada yer alıyor. Deplasmanda oynadığı iki maçta bir galibiyet, bir yenilgi alan Den Haag, sahasında ise başarısız sonuçlar alıyor. Sarı yeşillilerle ilgili olan ilginç nokta ise deplasmandaki iki maçının da üst seçenekle bitmesi.

Twente rakibini rahat geçecektir. Sadece galibiyet almanın ötesinde kırmızı beyazlı takım handikaplı bir 3 puan kazanacaktır.

LAZIO - GENOA maç tahmini 18 eylül 2011

Lige Milan deplasmanında aldığı 2-2'lik beraberlikle merhaba diyen Lazio, mücadelede 2-0 öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü koruyamadı. Özellikle yeni forvet transferleri Miroslav Klose ve Djibril Cisse'nin tabelaya adını yazdırdığı Lazio'da moraller yüksek. Geçtiğimiz sezon müthiş bir sezon geçiren ve bu sezon iyi transferlerle Zarate'yi satmalarına rağmen daha güçlenmiş bir kadro ortaya çıkaran Lazio, kendi evinde Genoa'ya karşı maçın net favorisi. Lazio'nun maçın belirli bölümlerinde zorlansa da galibiyete ulaşacağını düşünüyorum.

TOTTENHAM - LIVERPOOL maç tahmini 18 eylül 2011

Tottenham sezona kötü başladıktan sonra ara transferde Adebayor ve Parker ile kadrosunu takviye etti ve geçen hafta ligde Wolves deplasmanında 2-0 kazandı. Bu galibiyette orta sahayı toparlayan ve Modriç ile süper bir ikili oluşturan Scott Parker kadar gol atan Adebayor’un da payı büyük. Hafta içinde Paok deplasmanında yine size önerdiğim gibi 0-0 berabere kaldılar. 2 maçtır gol yememeleri önemli çünkü savunmaları sezona felaket başlamıştı. Takımın kimyasının oturması için 2-3 haftaya daha ihtiyaçları var.

Liverpool ise geçen hafta Stoke deplasmanında 1-0 kaybetti ama fena oynamadı. Takımın kadrosu sürekli değiştiği için yenilerin alışması biraz daha zaman alacak. Meirelles’in gönderilmesi hata gibi gözükse de Adam o bölgede eksikliği hissettirmeyecektir. Suarez ve Kuyt ile başladıkları maçta çok verimli olamadılar ama Carrolll’un formsuzluğu buna mecbur bırakıyor. Asıl Gerrard döndükten sonra takım kendine gelecektir. Deplasmanda oyunları çok değişmiyor.

İki takım arasında geçen sezon oynanan iki maçı da Tottenham kazanmıştı ve son 4 maçın tamamı 2-3 gol aralığında bitti. Bu maç için önerim 2-3 gol ve biraz risk almak isteyenler için 2…

GENT - ANDERLECHT maç tahmini 18 eylül 2011

Ligin zirvesinde yer alan Gent sahasında ligin favorilerinden Anderlecht'i konuk ediyor. Gent son 4 maçını kazanarak büyük bir seri yakaladı. Gol yollarında sıkıntıları yok. İç sahada zaten hiç sorun yaşamıyorlar. Çok genç isimlerden oluşan bir kadroya sahipler. Bunun da avantajlarını iyi kullanıyorlar. Bu maçta da sonuca ulaşacaklarını düşünüyorum. Ancak savunmaları çok fazla güven vermiyor. Etkili Anderlecht forvetleri karşısında zorlanacaklardır!



Anderlecht hem ligde hem de UEFA Avrupa Ligi'nde iyi sonuçlara imza atıyorlar. Son iç saha maçında Kortrijk'i çok da zorlanmadan geçtiler. Ardından hafta içi oynadıkları AEK maçında 4 gollü bir galibiyet geldi. Suarez ve Jovanovic ikilisi bu ligde her zaman gol bulabilecek bir kalitede. Ancak savunmaları çok fazla güven vermiyor. Bu maçta karşılıklı goller bekliyorum. 1.50 orandan üst seçeneği çok cazip. Bence 4-6 gol denenir!

186İ MÜNİH - FSV FRANKFURT maç tahmini 18 Eylül 2011

Saint Pauli deplasmanında 2-0'lık skor avantajını koruyamayan 1860 Münih, sahadan 4-2'lik yenilgiyle ayrıldı. 4-0 geçtiği Karlsruhe maçından sonra Aue'yle de 1-1 berabere kalan FSV Frankfurt'ta Yun (os) yok. Ev sahibinde ise Kaiser (os) sakat. Lauth ve Volland'la 1860 Münih kazanır.

Atalanta - Palermo maç tahmini 18 eylül 2011

Geçtiğimiz sezon Serie B'de çok gollü maçlar oynayan Atalanta'nın Genoa deplasmanındaki ilk maçına üst içni 1.85'lik muazzam bir oran açılmıştı ve bunu kaçırmadık. Aynı Atalanta, bu sefer kendi evinde geçtiğimiz hafta Inter'le 7 gollü bir maç oynayan Palermo'yla oynayacak. Palermo da geçtiğimiz sezon ligin en gollü maçalrını oynayan takımların başında geliyordu. Bu anlamda hücum gücü yüksek iki takımın mücadelesinde üste açılan 1.70'lik oran yine oldukça değerli

PSV - Ajax maç tahmini 18 eylül 2011

Lider Ajax’ın üç puan gerisindeki Psv, sahasında son şampiyonu konuk ediyor. Lige kötü girse de sonradan aldığı üç galibiyetle toparlanma sürecine giren Psv, geçtiğimiz hafta deplasmanda Venlo karşısında 3-3 berabere kalarak şaşırttı. Kaldı ki bu karşılaşmada kırmızı beyazlı ekip maçta 2-0 öne geçmesine karşın 3-2 yenik duruma düşerek taraftarlarına oldukça ilginç anlar yaşattı. Öte yandan içerdeki iki maçını da kazanan Psv, bu maçı kazanarak aradaki puan farkını kapatmak istiyor.

Ajax ise geçen sene De Boer’un takıma gelişi ile birlikte uçuşa geçmiş ve sezonu şampiyon olarak tamamlamıştı. Aslında bu sezon da Amsterdam ekibi kaldığı yerden devam ediyor. Oynadığı beş maçta dört galibiyet, bir beraberlik elde eden kırmızı beyazlı takımın bütün maçları da üst bahislerle neticelendi. Ayrıca Ajax hafta arasında Lyon ile karşılaştı ve bu karşılaşmadan golsüz beraberlikle ayrıldı. Ajax ile ilginç olan nokta ise ligde oynadığı bütün karşılaşmaların sadece üst değil tg4-6 bahsiyle de neticelenmesi.

Zorlu derbide Ajax’ın yenileceğini düşünmüyorum. Hatta deplasmandan bir galibiyetle bile gelebilirler. Ama her şeyin ötesinde tavsiyem üst bahsi. Sonrasında ise 2 seçeneği bence tercih edilir

Getafe - Vallecano maç tahmini 18 eylül 2011

La Liga'ya yeni yükselen Rayo Vallecano, Daniel Güiza'nın formasını giydiği Getafe deplasmanına çıkacak. Rayo Vallecano, Athletic Bilbao ve Zaragoza ile berabere kalarak hanesine 2 puan yazdırdı. Kadro kalitesi olarak oldukça zayıflar ve sezon sonunda kümede kalma ihtmalleri bence çok zor. İlk haftalardan bunu söylemek erken ama görünen köy de kılavuz istemiyor.

Getafe, Levante ile 1-1 berabere kalmasının ardından Real Madrid deplasmanına konuk oldu. Madrid'e 4-2 yenildikleri maçta Guiza asist yaptı.

Getafe'de bu hafta hedef 3 puanla tanışmak. Rayo Vallecano gibi zayıf bir ekip karşısında bunu başarmak da pek zor olmayacaktır. Getafe sahasında oynayacağı maçı kazanarak bu sezon ki ilk lig galibiyetini alır.

Omiya - Cerezo Osaka maç tahmini 18 eylül 2011

J-League'de heyecan devam ediyor. 26. hafta maçlarında şampiyonluk, AFC Şampiyonlar Ligi ve ligden düşme adayları karşı karşıya gelecek. Seçimler oldukça zorlu.

Hafta içinde Asya Şampiyonlar Ligi'nde Japonya'nın son temsilcisi olarak Güney Kore'nin Jeonbuk Motors takımı ile karşılaşan ve çok zorlansa da sahadan 4-3'lük galibiyetle çıkan Cerezo, Omiya'nın bu haftaki konuğu.

Urawa deplasmanında 2-0 kaybederek belki de bu yılki tüm hedeflerini bitiren Omiya, hafta içinde aldığı galibiyetin moraliyle bu deplasmana gelen Osaka ekibinden puan çıkaramayacaktır.

Kashima - Nagoya maç tahmini 18 eylül 2011

J-League'de heyecan devam ediyor. 26. hafta maçlarında şampiyonluk, AFC Şampiyonlar Ligi ve ligden düşme adayları karşı karşıya gelecek. Seçimler oldukça zorlu.

Kashima'nın konuğu Nagoya. Tam son şampiyonun istediği gibi bir hafta, zira Kashiwa zorlu bir deplasmanda ve ilk iki takım da birbiriyle oynuyor. Rakip, kendinden güçlü takımlara kolay kolay diş geçiremeyen bir Kashima. Tahmin çok zorlu olmasa gerek, oran çok iyi.

Yokohama - Gamba Osaka maç tahmini 18 eylül 2011

J-League'de heyecan devam ediyor. 26. hafta maçlarında şampiyonluk, AFC Şampiyonlar Ligi ve ligden düşme adayları karşı karşıya gelecek. Seçimler oldukça zorlu.

Haftanın en müthiş maçı! Lider, takipçisine konuk oluyor!

Müthiş bir formla, adeta bizdeki "Arap Atı" deyimine benzer şekilde sonradan açılan iki takım, tepede mücadeleye devam ediyor. Yokohama'nın sadece 3 puan üzerindeki Gamba, Lig Kupası'ndan bir önceki turda elendiği için hafta içini dinlenerek geçirdi. Yokohama F-Marinos ise Kawasaki'yi içeride 4-0 ile geçti. Takım formundan öyle emin ki, böyle bir maç öncesinde yedeğe yakın, birkaç oyuncunun dinlendiği bir kadroyu bile düşünmediler. Kafalar tamamen bu maçta ve içeride bana göre Yokohama avantajlı.

İlk maçta Yokohama çok zorlamış, ancak 2-1 mağlup ayrılmıştı. Bakalım şimdi ne olacak..

Sporting Gijon - Valencia Maç Tahmini 17 Eylül 2011

Temsilcimiz Mehmet Topal'ın takımı Valencia, La Liga'da bu hafta Sporting Gijon deplasmanına çıkacak. Valencia lige oldukça iyi başladı. Kendi sahalarında arka arkaya oynadıkları iki maçta Racing Santander'i 4-3, Atletico Madrid'i ise 1-0 mağlup ettiler. Hafta içi Şampiyonlar Ligi'nde Belçika ekibi Genk ile deplasmanda golsüz berabere kaldılar. Bu maçta sakatlanan ve sağ omzunda çatlak tespit edilen Mehmet Topal'ın, Gijon deplasmanında forma giyemeyeceğini belirtelim.

Sporting Gijon ise Valencia'nın tam tersine lige oldukça kötü başladı. Önce kendi sahalarında Real Sociedad'a sonra Osasuna'ya deplasmanda 2-1 mağlup oldular. Artık ligde ilk puanlarını alabilmek için Valencia maçına daha istekli çıkacaklar. Bu maçta alınabilecek olası bir galibiyet de moralleri yerine getirecektir. Valencia her ne kadar Sporting Gijon maçlarında zorlansada, kadro olarak rakiplerine göre oldukça kaliteliler. Yine de temkinli davranmanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum. Bu maçın net bahisi 2-3 gol.